2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİGEP OKUL ÇALIŞMALARI
Geri dönüşüm malzemelerimizden okulun kendi imkaları çerçevesinde öğrencilerimizin bank ihtiyacını karşılamak amacıyla banklar üretilip okulumuzun bank ihtiyacı karşılanmıştır.
Öğretmenlik mesleğinin önemine farkındalık oluşturmak için Şehit Öğretmenlerimize ithafen " DOKUNUŞ, Kalemin Pusulan olsun " kısa film çekilmiştir.
https://youtu.be/Wzudthxazu8?feature=shared LİNKİ ÜZERİNDEN FİLME ULAŞABİLİRSİNİZ.
" Okul Bizim Evimiz " sloganıyla Ekim ayının ilk haftasından itibaren başlatılan 8. sınıf öğrencilerine yönelik Pazartesi ve Cuma günleri saat 16.00-21.00 saatleri arasında gönüllü öğretmenlerimiz tarafından gece etüdleri kesintisiz bir şekilde yapılmaktadır
" OKUL BİZİM EVİMİZ"
Okul Bizim Evimiz projesi 11.10.2024 tarihinde başlamıştır. Projenin ilk ayağı olarak öğrencilerin genel durumları ve ihtiyaçları tespit edilmiştir. İhtiyaçlar ve eksik kazanımların tespitinin ardından öğrencilerin ders çalışmayı özdeşleştirmeleri ve ders çalışma kültürü kazanmaları amaçlanmıştır. Öğrencilerin bireysel takibinin daha mümkün olduğu bu etütlerde gönüllü öğretmenler ile kazanım kavrama testleri çözülüp konuların kavranması sağlanıyor. Veli işbirliği içerisinde yürütülen bu projede öğrencilerin ivme kazanmasını hem idareciler test sonuçlarında hem de etütlere katılımlar ile gözlemliyor.
Başarı, sabırla atılan adımların sonucunda kendini gösterir. Başarı, emek ve kararlılıkla örülen bir yolculuktur. Başarı yolundaki öğrencilerimizin mihmandarı gönüllü öğretmenlerimizle geceli gündüzlü çalışıp keşfedip öğreneceğiz.
Mevcut 7. sınıf öğrencilerimizin 2026 LGS sınavına hazırlamak için Matematik, Türkçe ve İngilizce derslerinde gönüllü öğretmenlerimiz tarafında ders saatleri çıkışında etüdler düzenlenmektedir.
Veli -okul işbirliğini artırmak amacıyla 1. dönem 2 defa genel veli toplantısı yapılmış ve 2. veli toplantısında ara karne dağıtımı yapılmıştır.
Akademik başarının artırılması amacıyla öğrencilerimizin sorularını çözdürebileceği soru çözüm köşeleri oluşturularak öğrencilerimizin bu ihtiyacı karşılanmıştır.
Okulumuzdaki öğrencilerin okulda güzel zaman geçirebilecekleri hedeflenmiş bu kapsamda okul bahçemizde öğretmen ve öğrencilerimizin işbirliğiyle okulumuzun bahçesine oyun alanları çizilip boyanmıştır.
BİGEP kapsamında Akademik başarının artırılması adına 8. sınıflara yönelik öğretmenlerimiz tarafından " Ders arkadaşım öğretmenim " sloganıyla 8. sınıf öğrencilerimiz öğretmenlerimize dağıtımı yapılarak ders durumları takip edilmektedir.
" DERS ARKADAŞIM ÖĞRETMENİM "
Ders Arkadaşım: Öğretmenim’ uygulamasının amacı: 8. sınıf kademesindeki öğrencilerimizi, öğretmen-öğrenci-veli iş birliği içinde LGS’ye hazırlamaktır. Bu kapsamda okulumuz bünyesindeki tüm öğretmenler aktif görev alacaktır. Her bir öğretmen en çok üç öğrenci ile özel ilgilenecektir. Başarı düzeyleri orta, iyi ve çok iyi olan üç öğrenci için ortak bir öğretmen arkadaş seçilecektir. Öğrenciyle arkadaşça ilişki kuran öğretmenlerimiz; öğrencilerin ders programlarını, ilerlemelerini ve eksik yönlerini kontrol ederek öğrenciye rehberlik edecektir. Öğrencilerin yapamadığı sorular, bilmediği konular, yetemediği durumlar vb. sorunları öğrenci ve velisiyle konuşarak çözüme kavuşturacaktır. Öğrencinin ilgi, istek ve ihtiyaçları doğrultusunda sürece yön verilecektir. Sonuç olarak öğrencilerimiz LGS’ye tam donanımlı ve özgüvenle girecek ve bu sınavda yüksek başarı sağlayacaktır.
Öğrencilerin BİGEP konusunda bilgilendirmek amaçlı el broşürü hazırlanıp öğrencilerimize dağıtılmıştır.
Velilerimizin BİGEP hakkında bilgi sahibi olabilmesi için hazırladığımız el broşürleri velilerimize ulaştırılmıştır.
Veli ve öğrencilerin BİGEP konusunda farkındalık oluşturmak adına okulumuzun giriş ve konferans salonunda BİGEP kırlangıç bayrakları asılmıştır.
OKUL İDARESİ TARAFINDAN HAZIRLANAN VELİ-ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZE HAZIRLANAN BİGEP BROŞÜRÜMÜZ.
2023- 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİGEP OKUL ÇALIŞMALARI
BİGEP kapsamında yabancı dil becerisini geliştirmeye yönelik faliyetler okulumuz İngilizce öğretmenleri tarafından yürütülmektedir.
Öğrencilerimiz sözlü anlatım becerilerinin geliştirilmesi için sınıf ve öğrenci düzeyinde öykü, şiir, masal , metin okuma vb. okuduğuna anlamaya yönelik etkinlikler gerçekleştirildi.
Öğrencilerin yazılı anlatım becerilerinin geliştirilmesi için etkinlikler yapıldı.
Bu hafta Görsel Sanatlar dersinde gerçekleştirdiğimiz "maske tasarımı" etkinliği, yaratıcılığın ve el becerilerinin bir araya geldiği muazzam bir deneyimdi.
Okulumuz öğrencileri yazma becerisi yöntem ve tekniklerinden biri olan; "Yaratıcı Yazma" hakkında bilgiler verildi. Daha sonra öğretmen tarafından belirlenen bir konu (sevgi) ile ilgili zihin haritaları çizildi. 'Sevgi' nin çağrıştırdığı kelimelerden hareketle, her bir öğrenci metin türünü belirleyerek yazmaya başladı. Yazma sürecinde ise öğretmen, öğrencilere rehberlik etti.
Yazma sürecinin sonunda ürünler değerlendirilip sınıf panosunda sergilenecektir.
Okulumuzda sınıflar arası futbol turnuvası düzenlenmektedir.
BİGEP kapsamında: okulumuz 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencileriyle beraber şiir dinletisi düzenlenmiştir. Bu etkinlikte amacımız öğrencilerimizi Türk edebiyatının önemli şairleri ile tanıştırırken aynı zamanda şiirin bireye sunduğu güzellikleri fark etmelerini sağlamaktır. Şiir ezberleme, şiir okuma, sunum yapma, dinleme kurallarına uygun olarak dinleme vb. çok yönlü becerileri geliştirmek de yine etkinliğimizin en önemli amaçlarındandır.
Moderatör Esmanur OKCAN TAŞOVA
Present Continious Tense actions alt başlığı kapsamında fiilerin çekimleri canlandırıldı
Animal Shelter ünitesi kapsamında hayvanlarin isimleri pekistirilerek present Continious Tense yapısı ile cümleler kuruldu
9.ve 10. üniteler kapsamında adam asmaca(hangman) bilgi çarkı oyunları oynatildi
What time is it?(Saat kaç)
Time expressions zaman zarflarınin kullanımının pekiştirilmesi için saat hazirlatildi ve soru cevap yaptırıldı.
10.unite Festivaller ünitesi kapsamında decorations(dekorasyonlar) süslemeler ile ilgili materyal yaptırıldı.
Öğrenciler yeni öğrenmiş oldukları kelimelerle ilgili oyunlar oynayarak daha kalıcı öğrenme hedeflenmiştir. Aynı zamanda tüm öğrencileri dahil eden etkinlikler olduğu için öğrenciler kendini ekibin bir parçası olarak görüyor .
BİGEP kapsamında; 7. sınıf öğrencilerimiz yaratıcı yazma yöntemine uygun olarak yazdıkları metinleri sınıf ortamında canlandırdılar. Ortaya çıkan ürünlerin konusu; "ilk yardım" ve "kitap okumanın önemi" olmuştur.
BİGEP kapsamında; 7. Sınıf öğrencilerimizle tiyatro metni yazma çalışması yaptık. Bu etkinlikte amacımız öğrencilerimizim yaratıcı yazma becerileri geliştirmek, işbirliği kurmalarını, günlük dile özgü diyaloglar oluşturmalarını sağlamaktır.
Öğrencilerimiz ile kelime bulma etkinliği yaptık. Kelimeyi tahmin etmek için o kelime ile ilgili sorular sorduk ,cevaplara göre sorulan kelimeyi bulduk . Eğlenerek öğrendik .