2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ
OCAK AYI İYİ UYGULAMA ÖRNEĞİMİZ;''SANATÇI VE ESERLERİNİ TANIYORUZ.''
Sanatçı ve eserlerini tanıyoruz uygulaması 20.09.2024 tarihinde başlamıştır. Projenin ilk aşaması olarak öğrencilerin genel durumları ve ihtiyaçları tespit edilmiştir. Bu ihtiyaçlar kapsamında çalışmanın öğrenciler için nasıl bir fayda sağlayacağı, hangi gelişimlerine katkıda bulunacağına dair fikir alışverişi yapılmıştır. Daha sonra öğrencilerle sanatçı ve eserler hakkındabilgialışverişiyapılmıştır. Bu kapsamda sanatçının hayatı, bizlere kazandırdığı eserlerle ilgili tespitler yapılmıştır.Öğrencilereheraysanatçıveeserleri ile ilgiligörsellergösterilip bunlarla alakalı fikir ve yorumları alınmıştır. Ayrıca uygulama kapsamında sanatçıların eserleri dikkate alınarak çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Böyleliklesanatçıveeserleri hakkında hem bilgi alışverişi yapılmış hem de eserlerin çizimleriyle ilgili çalışmalara katkıda bulunulmuştur.
ARALIK AYI İYİ UYGULAMA ÖRNEĞİMİZ;" OKUL BİZİM EVİMİZ"
Okul Bizim Evimiz projesi 11.10.2024 tarihinde başlamıştır. Projenin ilk ayağı olarak öğrencilerin genel durumları ve ihtiyaçları tespit edilmiştir. İhtiyaçlar ve eksik kazanımların tespitinin ardından öğrencilerin ders çalışmayı özdeşleştirmeleri ve ders çalışma kültürü kazanmaları amaçlanmıştır. Öğrencilerin bireysel takibinin daha mümkün olduğu bu etütlerde gönüllü öğretmenler ile kazanım kavrama testleri çözülüp konuların kavranması sağlanıyor. Veli işbirliği içerisinde yürütülen bu projede öğrencilerin ivme kazanmasını hem idareciler test sonuçlarında hem de etütlere katılımlar ile gözlemliyor.
Başarı, sabırla atılan adımların sonucunda kendini gösterir. Başarı, emek ve kararlılıkla örülen bir yolculuktur. Başarı yolundaki öğrencilerimizin mihmandarı gönüllü öğretmenlerimizle geceli gündüzlü çalışıp keşfedip öğreneceğiz.
KASIM AYI İYİ UYGULAMA ÖRNEĞİMİZ; " SOSYAL BİLGİLER ŞAMPİYONLARI "
Her ay her kademeden öğrenciler arasından Sosyal Bilgiler dersine dönük ders içi etkinliklere katılım gösteren, okul sınavlarında başarı gösteren, Sosyal Bilgiler dersi kazanımları kapsamında proje ve ürün ortaya koyan, derse yönelik sorumluluklarını bilen ve yerine getiren, soru çözümlerine etkin katılım sağlayan öğrencileri ödüllendirerek derse yönelik motivasyonları sağlamak. Okul panosuna belirlenen kriterlere uyan her kademeden bir öğrenci seçilerek, öğrenci okul panosunda ilan edilir. Bu sayede diğer öğrenciler için dolaylı güdülenme sağlanmış olur.
EKİM İYİ UYGULAMA ÖRNEĞİMİZ;" PARLAYAN YILDIZLAR "
Okulumuzda; öğrencilerin matematik dersine ilgi ve yönelimlerini artırmak, ders tutumlarını daha pozitif hale getirmek, yine öğrencilerin duyuşsal, bilişsel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, eğitim ortamı dışında da öğrenmelerine katkı sağlamak amaçlarıyla “Haftanın Sorusu” başlığı altında bir pano hazırlanır. Tüm öğrencilerin görebileceği bir yerde olan bu panoya, her sınıf kademesine uygun düzeyde matematik soruları asılır. Öğrencilerin soruyu çözmeleri için öğrencilere1 haftalık süre verilir. Öğrencilerin çözümleri yazarak içine atmaları için bir “Çözüm Sandığı” oluşturulur. Çözümler, tarih ve saat belirtilerek ilgili öğretmen gözetiminde sandığa atılır. Haftanın sonunda ilgili öğretmen cevabı panoda yayımlar. Çözümü doğru yapan öğrencilerin başarısı sürpriz ödüllerle pekiştirilir. Bu ödüller öğrencilerin güdülenmesini sağlayacaktır. Öğrencilerin başarma duygusunu yaşamalarına sebep olacaktır.
EYLÜL İYİ UYGULAMA ÖRNEĞİMİZ; " DERS ARKADAŞIM ÖĞRETMENİM "
Ders Arkadaşım: Öğretmenim’ uygulamasının amacı: 8. sınıf kademesindeki öğrencilerimizi, öğretmen-öğrenci-veli iş birliği içinde LGS’ye hazırlamaktır. Bu kapsamda okulumuz bünyesindeki tüm öğretmenler aktif görev alacaktır. Her bir öğretmen en çok üç öğrenci ile özel ilgilenecektir. Başarı düzeyleri orta, iyi ve çok iyi olan üç öğrenci için ortak bir öğretmen arkadaş seçilecektir. Öğrenciyle arkadaşça ilişki kuran öğretmenlerimiz; öğrencilerin ders programlarını, ilerlemelerini ve eksik yönlerini kontrol ederek öğrenciye rehberlik edecektir. Öğrencilerin yapamadığı sorular, bilmediği konular, yetemediği durumlar vb. sorunları öğrenci ve velisiyle konuşarak çözüme kavuşturacaktır. Öğrencinin ilgi, istek ve ihtiyaçları doğrultusunda sürece yön verilecektir. Sonuç olarak öğrencilerimiz LGS’ye tam donanımlı ve özgüvenle girecek ve bu sınavda yüksek başarı sağlayacaktır.